Ernst vörtbröd

 

Ingredienser: För två limpor

-Smält 50 gram smör och under tiden smula ner 25 gram jäst för söta degar i en stor bunke.
-Häll i en porter och 1,5 dl julmust i det smälta smöret, vänta tills det är kroppstemperatur.
-Blanda ner vätskorna i jästen och tillsätt sedan 0,5 msk kryddnejlika, 2 tsk pomeransskal och 1 msk ingefära. 
-Tillsätt 7 dl rågmjöl, 0,75 dl sirap, 0,5 msk sal och russin i degblandningen, blanda ordentligt!
-Tillsätt hälften av mjölet vilket är ungefär 4 dl och tillsätt lite mjöl i taget tills den inte är kletig.
-Täck degen med en duk och jäs i 45 min.
-Dela degen i två limpor och jäs de en gång till i 45 min
-Pensla med 1dl vatten och 1 msk sirap och ställ in i ugnen i ca 30 min på 200 grader!

Och så var det klart! Super gott med lite julskinka och grovsenap på ♥
                              

    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback