Första träningen efter julhelgen!

På den första bilden ser ni en av de sakerna som jag fick med mig hem från dagens shopping! Jätte skön träningströja. Efter jag var ute med tjejerna kände jag för att dra en sväng förbi gymmet, riktigt skönt att röra på sig lite och det behövdes efter julhelgen! Blev lite jogging som uppvärmning och sedan cyklade jag en mil + lite styrka på det, kul var det :)

Perfekt dag med mina tjejer!

Idag så drog jag och mina fina tjejer, lina och Johannax2 iväg till Stinsen för att kolla rean! Blev några fynd som jag senare i bloggen kan visa upp. Vi åkte sedan vidare till Sollentuna centrum för att kolla vidare lite i affärer och även äta lite mat, blev pong för min del! Riktigt gott. För tillfället sitter jag och kollar på tvn med en stor kopp té i handen som alltid!

Dom är inte som du, finaste syster.

 

Emma s. Wiklund


Tänkte tipsa er om faktiskt hela Emma s. serien med produkter för din hy! Det är verkligen hur bra som helst och är inte allt för dyrt heller. Mitt senaste tillskott är den här moisturising facil mist. Det är ett ansiktsvatten som återfuktar och piggar upp hyn genom att spraya misten över hela ansiktet när huden känns torr! Det går att användas även över sin make-up för att fräscha upp huden under dagen. 150ml - 129 kronor!

She will be loved

Var ju på bio med familjen och vi såg hundraåringen, riktigt mysig film som jag starkt kan rekommendera. Just nu ligger jag i min säng med en filt,  lyssnar på musik och tänker väldigt mycket på livet i allmänhet. Just nu är jag så himla glad över alla personer som jag har nära i mitt liv, helt underbart! Finns så många som ställer upp och bryr sig om mig, känns ganska bra att känna sig älskad på olika håll! Alla vet vilka ni är där ute, finisar ♥ Har varit väldigt trött hela dagen så funderar på att gå och lägga mig! Sov så gott alla underbara.

No words needed.

 

Nytt i garderoben!

Har precis kommit hem från Sollentuna centrum och tyvärr hittade jag inte det som jag sökte men fick med mig hem en ny halsduk och lite underkläder! Det behövdes av båda delarna. Sitter och funderar lite över det här med nyårsafton, har lite olika alternativ och vet inte riktigt vad som skulle vara roligast att göra.. Svårt val måste diskutera det här med brudarna! Nu ska jag vänta tills vi ska åka iväg till kista med familjen för en riktig familjekväll.

Nattbad

Tog en spontanare och la mig i badet halv 1 på natten, det funkar väl det också? Väldigt skönt var det i alla fall. Har legat hemma precis hela dagen och tagit det lugnt så det här var en perfekt avslutning på denna dagen! Jag har ännu inga planer inför morgon dagen förutom att jag ska på kvällsbio med familjen så det blir väl kul ♥ Nu blir det sängen.

Mitt fotointresse

För några dagar sedan hade jag fotoredovisning i min fotoklass  i skolan. Det var valfritt foto, man fick alltså välja motiv,  visa vad man gillar att fotografera och vad som är sin egen specialitet. Jag hade sedan tidigare massa bilder från sommaren som jag sedan redigerade och jag är riktigt nöjd. Som ni kanske redan har märkt gillar jag mycket svartvita foton och får gärna vara väldigt djupa - det här var mitt resultat. Vad tycker ni?
 

Året som gått, 2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Absolut, mycket roligt!

Hur har ditt 2013 varit? - Både bra och dåligt, mycket jag skulle velat vara utan.

kommer 2014 blir bättre? - Ja, det är jag nästan säker på!

Blev du kär i år? - Kanske, kanske inte.

 

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? - 31 Oktober, bästa ♥

Vad är din största framgång 2013? - Vågar stå på mig själv!

Vad spenderade du mest pengar på? - Förmodligen mat..

Gjorde någonting dig riktigt glad? - Mina älskade vänner, familj och hulken

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? - Ben Howards - Only love ♥

Vem har du umgåts med mest? - Mina tre musketörer - Kärlek.

Bästa minnet från 2013? - Roligaste är "pusskalaset! " - ellerhur Johanna?

Har du haft ett förhållande under 2013? - Nej, men året är inte över!

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? - En pojkvän

Vad önskar du att du gjort mer? - Tagit vara på tiden mer.

Vad vill du säga till dig själv inför 2014: - Lita på din magkänsla, människor förändras inte. Om den tidigare har sårat dig djupt finns det en stor chans till att den gör det igen.


Julnaglar ska det vara.

Igår innan alla gästerna kom fick jag helt plötsligt för mig att jag skulle göra akryl naglar. Första gången jag gjorde det så måste ju vara lite stolt över mig själv att de fortfarande faktiskt sitter på plats fortfarande idag. Om ni skulle vara intresserade själva över att göra naglar hemma så kan ni köpa material och verktyg på tillexempel Kicks! Funkar alldeles utmärkt.

Mina fina änglar

 

Grattis på födelsedagen min ängel

Ibland så slår det tillbaka och man inser hur mycket man saknar och älskar personer som man mist. Idag är det min morfars födelsedag, skulle önska att jag kunde ge honom världens största kram. Det är något som stoppar mig, för några år sedan tog cancern ifrån mig min kära morfar. Kommer fortfarande ihåg den dagen som att det var igår för jag förlorade en av mina bästa vänner. Jag hoppas verkligen du har det bra på den platsen du befinner dig, du är så älskad av så många. Jag vet mycket väl att du är vid min sida dagarna långa och det är jag glad för min älskade skyddsängel. Älskar dig mer än du kommer förstå, vi ses någon gång igen ♥♥

Presentöppning!

 

Merry Christmas!

 
Hej alla underbara! Hoppas att ni har haft en helt underbar julafton precis som jag. Har spenderat den med släkt och vänner, ätit väldigt mycket god mat och fått väldigt fina paket. Man märker verkligen att julaftons betydelse sjunker för varje år, den enda traditionen som egentligen betyder någonting är man ska kolla på " Kalle ". Jag är faktiskt väldigt trött så funderar på att snart gå och lägga mig och sova, har blivit alldeles för lite sömn under den senaste veckan så har lite att ta igen. God natt och god jul igen!  ♥

Glossybox - Julboxen år 2013

Den här månaden blev det två stycken Glossybox för min del! Det här var då julboxen och jag är faktiskt lite besviken, tyckte att det skulle varit mycket mera "julsaker" i boxen men utöver det så var det bra produkter!
 
D:FI - Volym crème som ger ditt hår den extra fylligheten!
Ardell - Lösögonfransarna som bärs av kändisar världen över.
Elizabeth Mott - Timglasformad borste som fördelar och ger volym.
Renu - Mjukgör, vårdat och boostar huden kring ögonen och läpparna.
Nails Inc - Nagellack i vinröd, passar perfekt till julafton!
 
"Om någon vill se en produkt eller veta mer om den kommentera så gör jag ett till inlägg om den!"

 
 

Odd Molly - Kiwi body scrub

För några dagar sedan så fick jag denna body scrub i julkalendern. Tycker att det är väldigt viktigt att ta vara på sin kropp nu när det är så fruktansvärt fuktigt och kallt ute, det är väldigt lätt att bli torr. För att huden ska mjukas upp och bli len igen tycker jag att ni kan testa denna skrubb! Kom bara ihåg att smörja in en efter för att få tillbaka lite "fukt" i huden så att man inte blir torr av det.

Johanna Fasth

Samma sak som med Elins inlägg så var det någon som frågade om jag kunde berätta lite om Johanna Fasth. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja någonstans, jag älskar den där tjejen på bilden och vet inte vad jag skulle göra utan henne. Vi lärde känna varandra i sexårs och vi var bästisar redan då! Sen på högstadiet så gled vi ifrån varandra men har äntligen hittat tillbaka. Den här bruden kan vara den mest förstående, roligaste och kärleksfulla person som jag känner dock måste jag ju erkänna att hon är totalt blåst ( förlåt, men sant ). Du och jag livet ut ♥

Jullov

Bilden är tagen från förra vintern då jag och syrran lekte lite med tomtebloss! Känns som att det var igår och det har hänt så sjukt mycket under det här året. Skulle ni vara intresserade av ett inlägg där jag berättar om året som har gått? I morgon är det äntligen jullov, som jag har längtat ♥ Fick en liten fråga angående att det snart är jullov.
 
Q - Kan du inte förklara vad du ska göra under lovet och vad du ser fram emot?  Och vad skulle du vilja göra innan lovet är slut?
 
A - Hej främling! Om jag ska vara riktigt ärlig så har jag faktiskt inte så mycket planer alls för detta lovet! Ska mest ta det riktigt lugnt, umgås med mina vänner och fira in det nya året tillslut. Jag ser mest fram emot helgen eftersom det är då jag får spendera tid med min bästa och den personen är mycket medveten om vad jag skulle vilja göra innan lovet är slut :) Vill även bara ta en dag då jag inte ens går upp ur sängen! Hur skönt...

Elin Andersson

Fick en fråga om vem Elin Andersson är så tänkte göra ett lite längre inlägg om det eftersom det finns så mycket att berätta om den här underbara människan! Vi lärde känna varandra i gymnasiet och vi klickade faktiskt väldigt fort, var med varandra oftare och vi började väl helt enkelt öppna oss för varandra. Elin är en sån där tjej som man kan berätta allting för, snacka skit med och bara ha allmänt roligt oavsett om det gäller att gå ut och festa eller bara sitta hemma och kolla på någon film. Hon är singel också grabbar så det är bara att börja flörta! ♥
 

Presenthandling

 
Hade en väldigt skön dag med en engelska redovisning på det, men det gick förvånansvärt bra! Åkte sedan vidare själv mot kista för att handla klart vissa julklappar, så nu är jag nästan helt klar och redo inför julafton. Har inga julkänslor alls, det är ju ingen snö ute - riktig besvikelse! Nu ska jag skriva klart min sista uppgift som jag har innan lovet och sen ska jag bara ta det lugnt i tre veckor, ser fram emot det :)

Glossybox - inspiration av jul och nyår!

 
Blev lite lycklig när jag kom hem idag och insåg att det låg en Glossybox låda på hallgolvet och att den var till mig! Älskar att få presenter, förgyller dagen lite extra mycket! Den här månaden blev lite extra lyxig för mig, får nämligen två stycken :)) Den här blev inspirerad av jul och nyår vilket passa väldigt bra nu!
 
Absolute - Parfym stick som är perfekt att ta med sig i väskan en utekväll!
EuPhidra - Läppstift som återfuktar och ger glans!
So Susan - Flytande luminizer som ger en lätt skimrande effekt i ansiktet.
Philip B - Återfuktande schampo som innehåller B5 som återstället ditt hår.
Bodyography - Sammetslen mineralskugga med rikt pigment!
Butter London - Jätte fint nagellack i färgen grå!
 
"Om någon vill se en produkt eller veta mer om den kommentera så gör jag ett till inlägg om den!"
 
 
 

Extrarfrågor del 3

 

Kom några frågor efter själva frågestunden så tänkte faktiskt ta dem också eftersom jag tycker det är kul att svara och dels för att ni ska få reda på mera om mig♥ Bilden är tagen på fotolektionen i måndags då vi hade lite kul inne i fotostudion!
 
Q: - Anonym                                                                                                                                 
-Hur är det med den där Elinur, hennes namn stavas så annorlunda? vem är hon?;)
 
A:
- Elinur är en jättemysig tjej som går i min klass nu på gymnasiet. Hon är från Turkiet så kanske det är anledningen till att många tycker att hennes namn skrivs annorlunda, men man uttalar det likadant!
 
Q: - Frågorna alla glömde
- Vilken kille betyder mest?
- Vad gör dig glad en vanlig dag?
- Vad gör dig sur/irriterad en vanlig dag?
 
A:
- Helt klart min pappa ♥ Annars vet jag inte riktigt vem dét kan vara..
- Det som gör mig glad en vanlig dag är mina vänner och min familj!
- Folk som inte kan sköta sitt eget.

11 December

 
 Gud vad det är skönt att ha dessa dagar när man börjar klockan 10 och slutar 11! Så otroligt skönt att bara åka hem och känna att man har en hel dag att göra saker på, helt underbart. Idag kommer Casper hit och jag vet inte riktigt vad vi ska göra men det blir väl kul som vanligt :) Har spanska läxa till i morgon också så ska försöka titta igenom den lite snabbt även fast jag inte förstår vad man ska

Frågestund del 2

 
 
Q: - Smilla 
-Kan inte du berätta lite om när du spelade handboll?
 Vad har det betytt för dig? Varför slutade du?
-Vilka anser du som dina bästa vänner? Hur är dom? :)
 
A:
- Jag började spela handboll när jag var ungefär åtta år gammal och sedan spelade jag tills jag var ungefär 16 år gammal. Handbollen har varit en otroligt stor del av mitt liv och jag kommer alltid att komma ihåg den tiden - vännerna, cuperna och själva spelet! Älskar allt. Anledningen till att jag slutade var för att mitt knä pajade och inte ville börja läka så jag valde att lägga av för att försöka komma tillbaka någon gång. Hållet tummarna.
- Jag har sjukt mycket bra vänner som jag nästan anser som mina bästa vänner men om jag bara fick välja ut några så skulle jag säga att det är Johanna och Elin. De är sådana vänner som man kan berätta allting för och ger mig alltid råd och tips oavsett vad jag behöver hjälp med! Bästa ni älskar er ♥
 
Q: - Emma
Vad har du för dröm jobb? :)
 
A:
Mitt absoluta drömjobb skulle vara fotograf. Jag älskar att fotografera och skulle tycka att det skulle vara kul att åka världen runt och fotografera mode, miljö, porträtt - Allt!
 
Q: - Sune 
-Hur är skolan du går i? Gillar du den?
-Favorit årstid? :)
-Hur är programmet du går på?
 
A:
- Upplandsbro-gymnasiet är underbart! Känner sig som hemma.
- Jag fryser otroligt mycket hela tiden så älskar värme - sommaren i mitt hjärta.
- Jag tycker att samhällsprogrammet fungerar jätte bra för dig som vill ha en bred utbildning men eftersom jag också har valt beteende inriktning så läser jag mera psykologi, filosofi och sådana ämnen istället för exempel geografi och historia. Det funkar bättre för mig!
 
Q: - Ditt stora fan!
- Vad har du för planer för nyår?
- Året är snart slut, vad är det bästa minnet från 2013? 
  Ha de bra? :*<3333333
 
A:
- Just nu har jag inga planer för nyår, vet bara att jag ska vara med mina vänner!
- Det bästa minnet jag har från året måste vara 31 Oktober - 2 November. Bästa ♥
 
Q: - Sara 
- vad gillar du best om, med livet?
- Gillar du vintern
- Vilka är Elinur, Johanna, Elin, Julia. hur är dem som person/beskriv dem.
 
A:
- Det som jag tycker är bäst i livet är min familj och mina vänner!
- Jag tycker det är vackert och mysigt - För kallt för min smak
- Elinur, Johanna, Elin och Julia är några fina tjejer som går i min klass och som jag har ganska god gemenskap med dem alla. Alla är snälla, roliga och helt underbara tjejer som har flera egenskaper som jag verkligen gillar hos dem!
 
Q: - Vera
hejjjj, din blogg äger - Jag har två frågor.
Vem är din förebild?
Vart hämtar du inspiration ifrån? sida/person eller liknade :)behöver tips!
Kraaaaam :)

A:
- Min pappa är helt klart min förebild - älskar dig!
- Jag hittar min inspiration genom att kolla bloggar, weheartit, tumblr och genom att kolla på andra personer som man ser på gatan! Du kan hitta din inspiration precis vart som helst ♥  


Frågestund del 1

 
 
Q: - Malin 
Har du några syskon? Berätta mer om den.
 
A:
-  Jag har en lillasyster som heter Ebba! Hon är tre år yngre än mig så alltså 14 år gammal. Om man skulle beskriva min syster med 3 ord så skulle det vara kaxig, uppkäftig och underbar - hon är så annorlunda beroende på vilken dag det är! Dock har jag och min syster har en jätte bra relation, älskar henne mer än något i världen och skulle göra allting för henne. Ni kan hitta henne på http://www.nattstad.se/ebbanordstrom
 
Q: - Max  
Har du någon på G just nu? 
Vilken skola går du i? Trivs du i din klass? Vilka umgås du mest med i klassen?
 
A:
-  Det finns någon som jag tycker väldigt mycket om!
- Ja går på Uppladsrogymnasiet med inriktningen samhälle och beteendeinriktning. Min klass är väldigt liten men mysig tycker jag! De som jag umgås mest med och trivs bäst med i klassen så är det Elin, Johanna och Jonas - helt klart de finaste vännerna!
 
Q: - Natalie
Vart och hur vill du bo när du blir stor?
 
A:
- Det tycker jag beror helt på hur mitt liv utvecklas. Antingen skulle jag vilja bo i en riktigt stor villa men stor tomt eller så skulle jag vilja bo utomlands i någon lägenhet fast men mera lyxigt! Skulle vara skönt att bo i Los Angeles en period efter man tagit studenten och sedan bo i en villa resterande av livet!
 
Q: - Klara 
Har några frågor till dig :)
1. Vilket är ditt favoritämne och värsta ämne i skolan?
2. Har du några dåliga vanor?
3. Hur burkar du sminka dig? Lite tips tack :)
Typ älskar din blogg to the moon and back
 
A:
- Mitt favoritämne i skolan är helt klart svenska och det värsta spanska!
- Jag tänker alldeles för mycket på små saker som kan göra mig irriterad.
- Jag sminkar mig väldigt mycket, brukar använda mig utan concealer, puder, mascara och ögonbrynspenna som bas sedan beror det på hur jag vill se ut för dagen med exempel eyeliner eller något liknande. Kan göra ett helt inlägg om detta om det är intressant?
 
Q - Elin
Hej babe!
- Drömutseende på killar ?
- Är du kär just nu? ;)
- Favvoplagg i garderoben ?
- Hur ser en perfekt helg ut för dig?
Kramis
 
A: - Hej älskling!
- Har du en fin personlighet så gör det helt klart utseendet! 
- Jag bryr mig om en person väldigt mycket, men skulle inte säga kär :)
- Helt klart alla mina stickade tröjor! Kärlek till dem ♥
- Under en perfekt helg vaknar man när man vill, har inga läxor och va med sina nära!
 
Q: - Jessica
Kommer du ha några nyårslöften för 2014?
Är du taggad på ett nytt år? :D
Vilket är det bästa inköpet du någonsin gjort? :)
Ha det bra :**
 
A:
- Ska bättra på min träning, gå på magkänsla och strunta i negativt folk.
- Jag är riktigt taggad på ett nytt år! Mycket som kan bli bättre än 2013.
- Måste vara min underbara säng.. :))

Stockholm

 
Har spenderat dagen med mina underbara tjejer i Stockholms underbara stad. Har gått runt och fotograferat, ätit en helt värd lunch och shoppat lite grann och gått på julmarknad, riktigt mysigt! Det börjar faktiskt bli riktigt kallt ute nu, det var -8 grader när jag åkte hemifrån i morse, helt sjukt! Våran lunch blev på Café Kladdkaka som jag verkligen kan rekommendera för er som vill ta en fika eller en lunch! Jätte fräsch mat och mysigt - Så om ni åker till Gamla stan någon gång besök Café Kladdkaka!

Gästbloggning av mys största stalkers!


Men tjaa! Här är vi just nu hemma hos My. Ska vara här hela kvällen och bara mysa! För tillfället kollar vi på tv medan my käkar lite, får se vad vi hittar på senare, lite singstar kanske, haha. Hoppas alla små stalkers där ute har en bra lördagkväll. PUSSSSS

Black head


Nu har jag precis suttit med denna underbara mask i ansiktet! Måste säga att det var riktigt uppfriskande när man tog av den och man kände sig fräsch, skulle absolut vilja testa denna produkt flera gånger för att se om det blir bättre någon gång. Det var riktigt kul att testa någonting som man velat ha länge! Så nu tycker jag att ni ska testa den här produkten om du har problem med din hy som jag har!

Frågestund

 
Nu tänkte jag faktiskt köra igång en frågestund! Ni får fråga precis vad ni vill - kanske något om mig, mina vänner eller bara allmänt. Ska försöka svara på allting på Söndag om jag fått mycket kommentarer! Så fråga på♥

But I´m okey, when I lie down in your arms

 
 

Cancerfonden

Berättade ju tidigare idag att jag skulle köpa lite nya Cancerarmband. Ett företag i våran skola har skapat dessa fina band och jag gillar dem verkligen! Hur gulliga som helst och passa till vad som helst vilket också är ett plus. Känner att den här dagen har handlat väldigt mycket om cancer vilket har fått mig att fundera på min underbara morfar. Det var nu ungefär 6 år sedan du lämnade oss och tiden har gått så himla fort, det känns verkligen inte som att det har gått så lång tid! Helt sjukt! Älskar dig morfar en dag ses vi igen ♥

Julmarknad

 
Jag är verkligen jätte sugen på att gå på någon slags julmarknad! Skulle vara jätte mysigt att gå runt och kolla med några vänner, köpa glögg och äta brända mandlar. Mums, är det inte någon som håller med mig? Skulle vilja gå runt jullovet men har ingen bra koll alls på vad det finns för marknader tyvärr.. Finns det någon mysig i stan, kanske gamla stan som ni själva skulle rekommendera mig att gå på? ♥

Hello beautiful

 

Nyårsklädsel


Det är helt sjukt att 2013 snart är över och det börjar dra sig mot julafton och nyårsafton! Än så länge så har jag inga planer alls.. Vill vara med massa vänner och ha underbart roligt, fira in det nya året med människor jag älskar helt enkelt. Tror faktiskt att år 2014 kommer bli ett jätte bra år, eller jag hoppas det i alla fall! Har ett problem.. Det här med kläder? Vad ska man ha på sig och vad ska man inte ha på sig? Några tips så får ni väldigt gärna kommentera!

Världens finaste

 
Ibland så är du för jävla bra, ligger i sängen hemma och kan knappt röra mig för huvudet värker. Då kommer världens finaste syrra hem med en cola i handen och en apelsinchoklad till mig! Bäddar ner oss i hennes säng sätter på en film och gosar, hur gulligt är inte det? Kunde ju nästan inte blivit bättre. Fick nyss reda på att vi har engelska "redovisning" imorgon - skjut mig, det är bara att göra sitt bästa helt enkelt! Vet inte riktigt hur jag ska kunna lägga upp mitt schema, har så mycket inlämningar till jul att jag inte riktigt vet när jag ska börja med de olika uppgifterna, panik..

Eos - Lip Balm

Jag tror att jag inte är den enda som får problem under vintern med torra läppar, jag hatar det verkligen! Känner sig så himla ofräsch på något vis och vill bara ha mjuka läppar. Jag har i alla fall ett litet tips till er som vill ha något som inte kostar för mycket men fungerar för tillfället under dagen! De här söta små "bollarna" kommer från Eos och de tycker att de är helt underbara, kostar endast 89kronor vilket jag tycker är en rimlig summa! Finns på Kicks och på nätet vad jag har sett, säkert på andra ställer också :))

Vamos a España


Det är väl ungefär det här min måndag består av, att läsa spanska. Riktigt tråkigt och deprimerande men det får man väl leva med! Behöver snart inte läsa mera spanska så ska inte gnälla direkt. Efter jul ska vi förmodligen åka utomlands med spanska gruppen ska bli så himla roligt! Tänk er att få åka utomlands med sina vänner - Dock kommer det bli svårt att prata spanska och allt sånt där men en riktig upplevelse. Nu gäller det bara att hoppas på att den andra gruppen får åka med annars blir det jag och Lina som får göra Spanien osäkert!

Min dröm

 
Om jag fick göra precis vad jag ville utan att någonting skulle kunna stoppa mig så skulle jag vilja resa och fotografera. Tänk att bara kunna resa världen över och ta kort på precis vad som helst och bara leva livet! Jag skulle vilja åka till såna ställen som Miami, Los Angeles, New York men skulle också hemskt gärna vilja åka till fattiga länder och kunna hjälpa dem. Tänk om denna dröm kunde gå i uppfyllelse!

1 Advent

 

Ernst vörtbröd

 

Ingredienser: För två limpor

-Smält 50 gram smör och under tiden smula ner 25 gram jäst för söta degar i en stor bunke.
-Häll i en porter och 1,5 dl julmust i det smälta smöret, vänta tills det är kroppstemperatur.
-Blanda ner vätskorna i jästen och tillsätt sedan 0,5 msk kryddnejlika, 2 tsk pomeransskal och 1 msk ingefära. 
-Tillsätt 7 dl rågmjöl, 0,75 dl sirap, 0,5 msk sal och russin i degblandningen, blanda ordentligt!
-Tillsätt hälften av mjölet vilket är ungefär 4 dl och tillsätt lite mjöl i taget tills den inte är kletig.
-Täck degen med en duk och jäs i 45 min.
-Dela degen i två limpor och jäs de en gång till i 45 min
-Pensla med 1dl vatten och 1 msk sirap och ställ in i ugnen i ca 30 min på 200 grader!

Och så var det klart! Super gott med lite julskinka och grovsenap på ♥
                              

    


Första advent - 1 December

 
Dagens present som jag fick i julkalendern: Ett Lip Balm i smaken av honung - Riktigt bra!
Idag kan jag säga att allting startade, hela jag fick julkänsla från topp till tå och jag springer runt och ler för att jag är så himla glad. Jag tror att jag inte är en sån person som gillar julen resterande av året men så fort det drar igång är jag nästan värst av alla.. Ska göra massa julmys idag som att baka, äta julmat och dricka glögg, men nu ska jag plugga.

 
 

This would be nice

 



RSS 2.0